Тренировъчен мини футболен комплекс ще бъде изграден в Казанлък!

53

Президентът на ФК „Розова долина“ Георги Мермеклиев, ръководство, треньори и играчи на футболния клуб на Казанлък внесоха във вторник в деловодството на Община Казанлък документацията по проекта за изграждане на нови мини футболни игрища в Казанлък с възложител Българския футболен съюз.

Внесеният проектът, който трябва да бъде разглеждан от Общински експертен съвет по устройство на територията, надгражда първоначалния идеен проект за ул. „Капрони“, в района до Младежкия дом. Предвидено е изграждането на три игрища за мини футбол 25/40 м с възможност за обединяване в голямо футболно игрище с размери 75/40 м, смяна на настилката на съществуващото футболно игрище и прилежащата ограда, конферентна зала, кафе-клуб на футболния деятел, прилежаща инфраструктура – трибуни, съблекални, шест осветителни стълба, офис и паркинг. Обединеното по-голямо футболно игрище ще даде възможност за провеждане на тренировки на мъже, деца и юноши, училищни първенства и др.

„Зелена светлина“ на проекта беше дадена от Общински съвет Казанлък през юни 2018 г. с учредяването на безвъзмездно право на строеж върху общински имот, частна общинска собственост, с обща площ 9 133 кв. м, в полза на Българския футболен съюз за срок от 30 години.

Инвестицията, по преценка на БФС за тренировъчния мини комплекс по футбол в Казанлък, надхвърля 250 000 лв., а заложеният срок за изпълнение е между 6 и 8 месеца. От БФС отбелязват, че за проекта Футболният съюз разполага с финансиране от FIFA, с подкрепата и на Министерството на младежта и спорта. Целта на всички участници в реализацията на идеята е изграждането на модерна спортна база, в съответствие с най-новите изисквания за провеждане на тренировъчен процес, което съвпада с един от основните приоритети на Община Казанлък – развитие и модернизация на спортните бази, популяризиране на масовия спорт и повишаване на физическата култура сред младите, информираха от пресцентъра на местната управа.

„Това е много добра инициатива, която реализираме благодарение на кмета Галина Стоянова, която успя да се пребори с много други градове, така че в Казанлък да бъде реализиран най-добрият от общо три проекта в цяла България“, отбеляза президентът на футболния клуб Георги Мермеклиев.

„На добър час!“, пожела на проекта Стоянова, а представителите на футболния клуб си пожелаха през септември – октомври да се поздравим с нова футболна база в града.

(СН)