Тракийският университет получи академичен „Оскар“

2659

„Респект към специалистите от Ветеринарния факултет!, отбелязала по време на церемонията министър Танева

На третата церемония по награждаването „Най-добрите университети в България“ Тракийски университет получи престижното първо място за направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“ в стандартизираната класация „Комплексна оценка“ в рейтинговата система на висшите училища в България за 2019-а година, организирана от „24 часа“, съобщиха от старозагорската Алма матер.

На церемонията са присъствали министърът на образованието Красимир Вълчев и на Министерството на земеделието Десислава Танева.

Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков е изказал благодарност за високото отличие и припомнил, че университетът е желан както от български, така и от чуждестранни студенти. „Ветеринарният факултет на Тракийския университет подготвя посланици на над 32 държави, в нашия университет се обучават студенти и от цяла България.

Тракийският университет застава винаги зад политиката на Министерство на образованието и ще подкрепя винаги българския аграрен бизнес и Министерство на земеделието“, подчертал пред присъствалите на церемонията доц. Ярков.

В речта си пред гостите земеделският министър Десислава Танева е благодарила на специалистите във Ветеринарния факултет при ТрУ за адекватната и своевременна реакция през лятото, когато започна епизоотията с Африканската чума по свинете. „Тези хора си спряха отпуските и тръгнаха с нас в Северна България, за да разясняват на стопаните как трябва да се справят с болестта. Аз молих да им дам възнаграждения, а те отказаха. Респект към вас!“, отбелязала министър Танева.

(СН)