Тракийският университет откри кандидатстудентската си кампания в столицата при засилен интерес

68

Тракийският университет откри кампанията си за нов прием на студенти на старта на Кандидатстудентската борса 2020, която се провежда в София, в Дом на културата „Средец“ на 18 и 19 февруари.

Още със старта на борсата зрелостниците проявиха голям интерес към щанда на старозагорската Алма матер. Зам.-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева и експерти от учебния отдел на висшето заведение разясняват на бъдещите студенти всички възможности и специалности, които предлага университетът, съобщиха от пресцентъра на ТрУ.

Националната кандидатстудентска борса е подкрепена от Министерство на образованието и науката и се провежда за 26-и път при препълнена зала. „В духа на добрата традиция тази година висшите училища ще дадат възможност на зрелостниците в София и региона да направят информиран избор. На борсата участват също и организации, свързани с образованието, като Националния център за кандидатстудентска подготовка и информация, който дава възможност на зрелостниците да подадат документи и за Тракийски университет. Борсата предоставя както информация от представителите на висшите учебни заведения, така и справочна, и учебно-методична литература“, коментира доц. Борислав Попов, член на УС на Националната кандидатстудентска борса и преподавател по Медицинска генетика в Тракийския университет.

(СН)