Тракийският университет награди 218 изявени студенти по случай 8 декември

150
Ректорът на ТрУ награждава отличници от Аграрен, Ветеринарномедицински и Медицински факултети

Ръководството на Тракийския университет в Стара Загора награди изявени студенти в обучението, науката, спорта, административните и социални дейности днес. Церемонията се провежда ежегодно по случай студентския празник 8 декември и е за постижения през академичната 2017-2018 г. Сред гостите бяха представители на деканските ръководства на факултетите към университета, представители на филиала в Хасково, ръководството на Медицински колеж – Стара Загора, членове на Студентски съвет към ТрУ и др.

Общо 218 студенти от всички специалности, сред които и 5 чуждестранни студенти, получиха признание в различни области. За постижения в обучението награди получиха 85 студенти, от които 18 отличници, 57 за принос в научно-изследователската дейност и 29 за изяви по програма „Еразъм+“. За спортни постижения на национални състезания бяха наградени 14 индивидуални състезатели и 5 отбора – по ръгби, хокей на трева, волейбол – мъже, и волейбол – смесени отбори, шах – общо 38 души. За принос към дейността на Студентския съвет и престижа на ТрУ бяха наградени 9 студенти.

Зам.-ректорът на ТрУ по учебната работа проф. Гюрга Михайлова награди Александър Майк Браун, който е един от чуждестранните студенти в ТрУ, постигнали висок успех тази година

Поздравление към тях отправи ректорът на ТрУ проф. Иван Въшин: „Голяма част от успехите ни се дължат именно на вас, на тези, които се намират в първите редици в областите, в които сте наградени. Вие правите всичко възможно университетът да получи висок рейтинг, да бъдем почти навсякъде в първите 10, включително в рейтинги, които се провеждат в Източна Европа и в Азия. Ние ви дължим нови, модерни методи на обучение, ето защо в близките години ще направим всичко необходимо тези пропуски да се запълнят, включително дистанционното обучение да намери основно място“, заяви проф. Въшин. Той припомни, че само преди 10-15 дни бяха публикувани поправките в Закона за висшето образование, които позволяват бизнесът да навлезе още по-широко в университетите с провеждане на повече практически занятия по дисциплините, да осигурят стипендии и да поканят на работа дипломиралите се висшисти.

Поздрав към наградените отправи и главният секретар на ТрУ доц. Таня Танева: „От вас много скоро ще зависят икономиката на нашата страна, нашият живот, образование, селско стопанство, някои от вас може би скоро ще определят общата ни съдба. Можете да живеете и работите навсякъде по света, но не забравяйте, че Родината има нужда от вас. Пред вас стоят толкова много шансове в близките години, колкото може би никога няма да имате. Възползвайте се от младостта, здравето си, развитите ви умове и от оптимистичните си души. Вие ще построите онзи свят, в който искате да живеете. А ние се гордеем с вашите успехи“, пожела доц. Танева.

По време на събитието стана ясно, че студенти, служители и преподаватели от Тракийски университет – Стара Загора, за поредна година ще се включат в кампанията „Празнувай отговорно“, която Националното представителство на студентските съвети в България организира. Нейните цели са да насочи вниманието към отговорността, която имат младите хора пред себе си и пред обществото с поведението си на пътя и в местата за развлечение.

Алекс СТОЕВА