Тома Биков: Не дървените философи, а НОЩ спаси хиляди животи

277

„Това, което се случи през уикенда е позитивна крачка към по-цялостно ваксиниране на хората в България. Това даде възможност на тези, които така или иначе вече са решили, че искат да се ваксинират, да го направят съвсем свободно. От друга страна, това ще породи ефект в тези, които се колебаят. Те ще видят, че във ваксината няма нищо страшно.“ Това заявипред NOVA депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Не виждам как това е добро решение по една проста причина. Да, позитивно е, че хората се нареждат на опашки и искат да бъдат ваксинирани. Ние обаче слушахме два месеца за фази. Имаше групи, които трябваше да бъдат ваксинирани, очевидно има проблем с тези групи“, опонира му Александър Симов от БСП. Според него случващото се в момента било „кошмарно хаотично“.

„Разбира се, че в такава извънредна ситуация има доза хаос, но аз смятам, че тази криза се управлява по ефективен начин“, коментира Биков.

Той подчерта, че Националният оперативен щаб е направил така, че България да пропусне първата вълна на коронавируса. Бяха спасени хиляди хора, подчерта Биков. „Ако коронавирусът беше дошъл тук с тази сила, с която отиде в Италия, Испания, миналата година, тук, нашата здравна система нямаше да издържи“, каза още той.

И припомни, че още тогава е имало хора, които са оспорвали мерките на НОЩ. „Тези хора не познаха нито едно нещо, барабар с Мангъров и всички онези дървени философи, които обикаляха телевизиите цяла година, за да обясняват, че щабът не прави нищо“, каза още Биков.

Източник: tribune.bg