Тихомир Иванов ще скача на „Самарско знаме“ в събота

93

Освен него публиката под Аязмото ще види плеяда лекоатлетически звезди, които ще уважат международния турнир

Стана ясна окончателната програма на силния международен турнир по лека атлетика „Самарско знаме“. Надпреварата ще се проведе на Градския стадион под Аязмото в Стара Загора на 15 юни, събота. Вече е сигурно, че много от елитните ни родни атлети ще вземат участие в нейното поредно издание, а заявки за участие са подали лекоатлети от Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция, та дори и от… Гибралтар.

Водещият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов ще се състезава в изключително силна компания в сектора. Там „компания“ ще му правят Константин Банитиос от Гърция, имащ в актива си преодолени 234 см, Андрей Скабейка, скачал 226 см и Алан Смит от Шотландия с на-добър личен резултат от 229 см. Самият Тихомир Иванов излиза на стадион „Берое“ с постижение от 231 см. В сектора може да видим и брат му Михаил, който е състезател на „зелено-белия“ СК по лека атлетика (СКЛА), както и приятелката му Елеонора Драгиева, подгласничка на Мирела Демирева при дамите и щерка на носителката на световен бронз Емилия Драгиева. Стартът за дамите е от 17 часа, а този на мъжете – от 18:30 часа…

Иначе турнирът „Самарско знаме“ стартира в 14:30 часа с финала в мятането на диск – мъже. От 16 часа следва финалът на хвърлянето на чук за мъже. В 17:15 часа е стартът на 400 м – мъже, финал по време, а десет минути по-късно започва бягането на една обиколка – жени, финал по време. В 17:45 часа е стартът в спринта на 200 м – мъже, финал по време, а петнадесет минути по-късно, в 18 часа, започва бягането на половин обиколка – жени, финал по време. За отбелязване е, че в дамския спринт ще бяга Инна Ефтимова. Пак в 18 часа започва финалът на хвърлянето на чук за мъже. В 18:10 часа пък е стартът на дамския финал в скока на дължина. В сектора за хоризонтални скокове публиката под Аязмото ще наблюдава родните звезди Александра Начева и Габриела Петрова. В 18:25 часа следва бягането на 3000 м – жени, финал, където ще бяга шампионката от националния шампионат U20 Девора Аврамова от СКЛА „Берое“. В 18:45 часа е бягането на 1500 м – мъже, финал по време, а „Самарско знаме“ ще завърши в 19 часа с късия спринт на 100 м при мъжете…

Беройското участие, освен Михаил Иванов, Елеонора Драгиева и Девора Аврамова, включва миналогодишния победител на 100 м гладко бягане Денис Димитров, Марк Славов – на копие, както и Стефан Стефанов – на 200 м и 400 м.

Състезанията ще се предават на живо по sportal.bg и sportal TV.

За пореден път организатори на представителния спортен форум са СКЛА „Берое“, Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Всички те канят старозагорци да подкрепят състезателите и да станат част от лекоатлетическия празник. Входът е свободен!

Георги ГЕРЕНОВ