Тийнейджър потроши две момичета на улица „Партизанска“

176

18-годишен водач на лек автомобил, който само преди три месеца се сдобил със свидетелство за правоуправление, причини тежка пътна катастрофа. Посред бял ден насред село Обручище младият водач е забил бащината си кола в ограда на къща.

Инцидентът е станал на 30 ноември около 12:45 часа, когато 18-годишният димитровградчанин, седящ зад волана на старичко „Рено“, напуснал пътното платно по улица „Партизанска“ и колата се забила последователно в метална врата, ограда и зид на къща. Следствие на ударите са пострадали возещите се в колата две 16-годишни момичета от селото. Едното е със счупена дясна ключица, а другото е с потрошен лумбален прешлен, настанени са за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, според лекарите няма пряка опасност за живота им. В купето е било и 15-годишно момче, което не е пострадало.

На следващия 1 декември пиян 51-годишен водач на „Сузуки Витара“ предизвика катастрофа в павелбанското село Александрово, при която автомобилът е излетял от моста над Тунджа и паднал в речното корито. Водачът е с потрошена долна челюст и комоцио. Проверката с дрегера установила, че е седнал зад волана с 1.76 промила алкохол в издишания въздух. Раненият е настанен в МБАЛ – Казанлък, образувано е бързо досъдебно производство.

Христо ХРИСТОВ