Тийнейджъри убиха по жесток начин патица на езерото „Загорка“

575

Трима тийнейджъри на около 15-годишна възраст са причинили смъртта на една от патиците, които обитават района около старозагорското езеро „Загорка“. Деянието се е случило около 15:00 часа в неделния следобед. По информация на свидетели, в това число и членове на намиращия се в близост Спортен клуб по риболов, тримата „герои“ хвърляли камъни по пернатото животно. Един от камъните уцелва патицата, която след няколко секунди умира, давейки се във водите на езерото. Видимо доволни от добре свършената работа, тримата „герои“ побягват, за да не бъдат заловени от намиращите се в близост риболовци и граждани. Действията им обаче са запечатани на камерите, които през миналата година бяха монтирани в района на езерото.

От клуба по Спортен риболов сигнализираха за грозната проява на тримата ученици чрез профила си в социалната мрежа. За кратко публикацията предизвика реакции на справедливо възмущение сред старозагорци, които обичат да прекарват свободното си време край „Загорка“. „Ами мисля, че когато у дома хората не се възпитават, едно добро падане по врат действа отрезвително“, написа старозагорец под снимката с убитата патица, а коментарът му получи одобрението на над 100 потребители на социалната мрежа.

Наред с публичното порицание тримата тийнейджъри, които в днешния ден е трябвало отново да се завърнат в класните стаи след грипната ваканция, ги грози сериозна санкция от страна на органите на реда.

Живко ИВАНОВ