ТЕЦ „AES Гълъбово“ дари отново радост на 110 първокласници

180

Енергийната компания подари на най-малките ученици на община Гълъбово раници, пълни с учебни пособия

За тринайсета поредна година ТЕЦ „AES Гълъбово“ зарадва най-малките ученици в община Гълъбово. По случай първия учебен ден най-модерната въглищна централа в България подари на 110 първолаци раници, пълни с учебни пособия и помагала.

Комплексният ръководител за всички производствени активи на AES България – старозагорката Мариана Геренова, пожела на всички първокласници на добър час. „Първият учебен ден е специален за всички малчугани, които за първи път стъпват в класната стая. Това е началото на тяхното пътешествие в света на знанията, на новите приятели и новите изживявания. Щастливи сме, че можем да бъдем част от старта на първокласниците от училищата в Гълъбово, които днес поемат по този нов път и да им пожелаем много успехи!“, заяви Мариана Геренова.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която възлиза на около 15 млн. лева. Образованието е сред основните приоритети в тази програма, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие, припомнят от пресцентъра на енергийната компания.

Милиони левове по линия на програмата за корпоративно-социална отговорност в района на Гълъбово и Стара Загора инвестира и втората централа от комплекс „Марица изток“ – ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 3“. За съжаление българските инвеститори, които имат привилегията да участват в тристранката по вземането на най-важните решения в държавата, освен дарения, направени по линия на някаква кампания, все още се въздържат да последват добрата практика на американските компании – тоест да заложат предварително в бюджетите си и след това да реализират програма за корпоративно-социална отговорност в полза на местните общности в районите, където са бизнесите им.

(СН)