ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ – с нов благотворителен жест по време на пандемия

116

Въглищната централа дари пакетирани храни и предпазни средства срещу COVID-19 на Дома за хора с увреждания в Стара Загора

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари хранителни продукти и предпазни средства срещу COVID-19 на Дома за пълнолетни хора с физически увреждания в Стара Загора. Безвъзмездната помощ ще повиши безопасността на пребиваващите в институцията в сложната епидемична обстановка.

Въглищната централа осигури безконтактни диспенсъри за дезинфектант, препарати за дезинфекция на ръце и повърхности, както и предпазни шлемове за персонала, който се грижи за живеещите в социалната институция, като по този начин ще се подобри хигиенната сигурност на територията на Дома. Настанените ще имат достъп и до над 1.5 тона опаковани хранителни продукти – боб, леща, ориз, брашно, захар, макарони, олио, рибни консерви, месо и компоти.

„За голямо съжаление, епидемията от COVID-19 все още не е отминала. В момента обществото и най-уязвимите групи хора в него се нуждаят от протегнатата ръка на бизнеса, която да осигури повече сигурност и подкрепа във времена на изпитание за всички ни. Една от основните ни цели е била винаги да търсим решения за проблемите на местните общности и нуждаещите се. Ще продължим да правим това и занапред“, коментира Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Домът за хора с увреждания в Стара Загора съществува от 1976 г. и е най-голямата институция с подобна дейност на територията на Балканския полуостров. Той има капацитет за настаняване на повече от 200 души, като ежегодно осигурява над 13% от услугите за хора с увреждания на територията на страната. В момента в него са настанени 195 души на различна възраст, които ежедневно имат достъп до единствения по рода си рехабилитационен център, който се помещава в самата сграда и разполага с условия за медицинска гимнастика, физио- и механотерапия. През 2019 г. „КонтурГлобал“ обнови и оборудва с най-съвременна терапевтична апаратура залата за механотерапия в Дома.

Настоящото дарение е част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията и е поредното в Старозагорска област. През последните години „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

(СН)