ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира и оборудва помещения на кризисен център в Стара Загора

95

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи комплексен ремонт и предостави ново оборудване на Кризисен център „Самарянска къща“ в Стара Загора, управляван от сдружение „Самаряни“. Той предлага краткосрочни социални услуги на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация жени и деца. Дарението ще даде повече сигурност и спокойствие на настанените в центъра хора в нужда и ще улесни достъпа им до качествени социални услуги, чиято важност нараства в условията на пандемията от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на въглищната централа.

В рамките на ремонтните дейности в „Самарянска къща“ беше пребоядисано, отоплено и оборудвано със съвременни техника пералното и гладачно помещение, а стаята за почивка на персонала, който полага 24-часови дежурства, беше обзаведена с нови мебели и електроуреди. Кризисният център вече разполага и с обособена зона за изолация, необходима заради пандемията. Зоната включва стая напълно обзаведена с удобна мебелировка и всичко нужно за пълноценно пребиваване, както и прилежащи към нея ремонтирани и преоборудвани баня и тоалетна.

„В условията на пандемията от COVID-19 социалните институции, които са убежище за хората от застрашени обществени групи имат своята особено важна социална мисия. Времената на трудности и предизвикателства за бизнеса не отменят неговата отговорност към онези, които имат нужда от подадена ръка, сигурност и спокойствие, напротив – това е моментът, в който солидарността има най-голямо значение за общността ни“, коментира Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Припомняме, че въглищната електроцентрала е неизменен партньор на Сдружение „Самаряни“ от години наред чрез своята програма за корпоративна социална отговорност, както и на редица още социални и културни институции в Старозагорска област.

(СН)