ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира игрални площадки на детска градина в Гълъбово

94

Проектът е на стойност над 200 000 лева

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ извърши цялостен ремонт на игралните площадки на Детска градина „Наталия“ в град Гълъбово. Проектът е на стойност над 200 000 лева и е част от споразумението за социални инвестиции между компанията и Община Гълъбово, подписано през 2012 г.

Дейностите по ремонта включваха поставяне на ударопоглъщащи съоръжения, които отговарят на най-високите съвременни стандарти за безопасност на малчуганите. Бяха закупени и монтирани нови, модерни люлки, пързалки и сенчести беседки. Изградена беше и зона за тихи игри. Старите съоръжения в двора на детската градина бяха премахнати, а външната ограда – заменена с нова.

„Детска градина „Наталия“ е една от двете на територията на град Гълъбово и тази година празнува 60-годишнина. Детските й площадки не бяха ремонтирани от много време и имаше нужда от промяна, за да посрещнат потребностите на малчуганите за забавни игри, веселие и пълноценно време навън. Щастливи сме, че осигурихме нужното, за да могат децата да се занимават пълноценно, а педагозите да са спокойни, че те играят в една сигурна и модерна среда“, коментира Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Децата ще получат един хубав подарък за 1 юни, отбеляза зам.-кметът на Община Гълъбово Димитър Василев и изрази надежда, че доброто сътрудничество с ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще продължи и занапред.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепя Детска градина „Наталия“ дългосрочно, съобщиха от енергийното дружество. Негови представители често гостуват по различни поводи, многократно са изнасяли лекции за Световния ден на околната среда. Деца от градината пък са гостували и в самата електроцентрала. В рамките на споразумението с Община Гълъбово през 2013 г. беше осъществен друг голям проект – основен ремонт на вътрешния басейн и спортния салон на детската градина, в които бяха инвестирани повече от 165 000 лева.

Припомняме, че ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите корпоративни дарители в област Стара Загора. През годините в подкрепа на местната общност са направени вложения от над 9 милиона лева. Ежегодно реализираните проекти в община Гълъбово за подобряване условията на живот възлизат на 500 000 лева.

(СН)