ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари респиратор на болницата в Гълъбово

416

Подкрепата е част от нов социален проект на компанията за подпомагане на общинската МБАЛ в борбата с Covid-19

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ започна работа по нов социален проект, в рамките на който осигури респиратор за интензивна грижа за пациенти в болницата в град Гълъбово. Животоподдържащата техника на стойност 39 000 лв. вече е доставена на медиците в МБАЛ – Гълъбово, съобщиха от пресцентъра на компанията. Общинската болница в енергийния град ежегодно приема над 3300 пациенти и e единственото лечебно заведение със специализирано ковид отделение в района на комплекс „Марица изток“.

„Изказвам своята благодарност към ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ за последователните им действия в подкрепа на болницата и направеното дарение. Приносът на компанията е изключително важен за нас, защото така се чувстваме по-уверени, сигурни и спокойни в грижите, които полагаме за нашите пациенти. Безспорно новият респиратор значително ще подобри готовността ни да реагираме в тежки ситуации“, заяви директорът на МБАЛ – Гълъбово, д-р Гошо Грозев.

От началото на Covid-19 пандемията енергийната компания на няколко пъти осигури предпазни облекла и консумативи, средства за дезинфекция и бързи тестове на болничното заведение. След съгласуване на нуждите с екипа на болницата спешно бе закупена и медицинска апаратура в помощ на диагностицирането, лечението и транспортирането на пациентите. Благодарение на „КонтурГлобал“ и кислородната система на болницата бе ремонтирана и осъвременена, за да се осигури надеждна грижа за пациентите, които се нуждаят от кислородна терапия.

„Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени нашите съседи в МБАЛ – Гълъбово. Затова още преди началото на есенната вирусна вълна координирахме с ръководството на болницата с какво можем да помогнем на тях и пациентите им. Веднага започнахме работа по закупуването на нужната медицинска апаратура, като набавихме първо идентифицираното като най-важно във възможно най-кратки срокове“, сподели Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Комуникации и КСО“.

Припомняме, че „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите работодатели и щедри дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. Над 9 милиона лева са инвестирани в проекти в полза на обществото, като основната част от средствата са предназначени за местните общности.

(СН)