ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ дари първокласниците в Гълъбово с раници и пособия за първия учебен ден

177

Жестът на енергийната компания е за единадесета поредна година

За единадесета поредна година ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ отново изненада първокласниците в община Гълъбово. За първия учебен ден най-модерната въглищна централа в България им подари ученически раници, пълни с учебни пособия и помагала. Всичките 94 деца в община Гълъбово – 50 момчета и 44 момичета от СУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Обручище, и училищата „Св. Паисий Хилендарски“ и „Христо Ботев“, получиха подаръците си от енергийната компания веднага след като прекрачиха за пръв път училищния праг и влязоха в класните стаи.

„За всяко дете първият учебен ден е изпълнен с притеснение от неизвестното в училище, но и с много радост. Радост от знанието, от разкриването на нови хоризонти. Бъдещето на всеки ученик се изгражда всяка минута в класната стая от самия него. И от това колко усилия ще положи днес зависи колко успешен и реализиран човек ще бъде утре. На добър час на всички Вас“, пожела на първокласниците изпълнителният директор на „ЕЙ И ЕС България“ Иван Цанков.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която за 10 години надхвърля 14 млн. лева. А образованието е сред основните приоритети в програмата за корпоративна социална отговорност на компанията, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие.

За съжаление нито една чуждестранна фирма, работеща на територията на областния град Стара Загора, до сега не е направила подобен жест.

(СН)