Тежък двубой с „Ботев“ чака „Берое“, за „Верея“ – „Мисията невъзможна“?

80

Двама пловдивчани ще свирят на заралийските тимове в ХIХ кръг на ППЛ

Футболният рефер Георги Кабаков от Пловдив ще ръководи сблъсъка от ХIХ кръг на Първа професионална лига (ППЛ) между отборите на врачанския „Ботев“ и заралийския „Берое“. Срещата е предвидена за утре, 8 декември, като началото й е от 15 часа в северния град. На човека в черно от Града под тепетата помощници ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За четвърти съдия на двубоя бе избран Неделчо Танчев Гаджалов, а за съдийски наблюдател – Георги Йорданов. „Зелено-белите“ от Града на липите са в миникриза и според треньора им Александър Томаш „ножът вече е опрял до кокал“.

В другия мач със заралийско участие „Верея“ приема „червените“ от „ЦСКА-София“. Срещата е втора от програмата на неделния ден и ще стартира в 15 часа на стадион „Трейс арена“ в старозагорския кв. „Кольо Ганчев“. Главен арбитър на двубоя ще е също рефер от Пловдив – Владимир Вълков, с помощници Илиян Капарашев и Милен Арабаджиев. Четвърти съдия ще бъде Валентин Железов, а за съдийски наблюдател бе избран Георги Виделов. По принцип „синьо-белите“ играят неуспешно срещу „армейците“ и го доказаха с поредните поражения в двубоите от този съперник. Любопитно е, че „лъвовете“ имат победа и „хикс“ над „армейците“, но със сегашния треньор на съгражданите от „Берое“…

През уикенда ще има мачове и от шампионата на Втора професионална лига, където играе тимът на „Ботев“ – Гълъбово. Днес от 14 часа „енергетиците“ гостуват на „Кариана“ от с. Ерден, община Бойчиновци, област Монтана, а главен съдия ще бъде Георги Николов. Като негови асистенти ще се подвизават Петър Стойчевски и Станислав Груев, а като четвърти рефер – Благой Манов. За съдийски наблюдател футболната ни централа определи Алексей Николов.

Виктор БОЙЧЕВ