Тайни от миналото на бул. „М. М. Кусев“ ще разкрие градският тур през уикенда

217

На 9 и 10 юли от 9:30 часа в Стара Загора ще се проведат безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „Митрополит Методий Кусев“. Те ще чуят и видят някои от скритите кътчета на улицата и ще се потопят в необятните й истории. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели по нея и как бул. „Митрополит Методий Кусев“ се е превърнал в свидетел на изминалото.

Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ No 27), на тел.: 042/ 62 70 98, или на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex802W31G2XecnXuoLOCXiIx3tYOn06ogr_zHZqTviBGpkDw/formResponse

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 10 юли – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани турът няма да се състои, уточняват организаторите.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център под надслов „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

(СН)