Тази вечер протестиращите ще блокират автомагистрала „Тракия“

104
Блокадата на Прохода на републиката на 29 юли. Снимка dariknews

Акцията „Магистрала без изход!“ е насрочена за тази вечер на автомагистрала „Тракия“ на изхода от Стара Загора (преди с. Бъдеще). Блокадата е организирана от Фейсбук групата „Стара Загора иска Оставка“, а сборният пункт на старозагорските протестъри е на паркинга на езерото „Загорка“ в 18:30 часа. За участие в нея са поканени протестъри от Казанлък, Нова Загора и Чирпан. Към момента потвърждение е дошло от Казанлък.

За блокада на автомагистрала „Тракия“ е била уведомена ОД на МВР – Стара Загора. „От полицията ни казаха, че не са съгласни с тази наша акция и ще втърдят тона. Ние обаче също ще го втърдим. Досега протестирахме мирно, но след като няма чуваемост от страна на правителството да си подаде оставка и ни заплашва, че ще втърдят тона, ние също ще го втърдим. И ще бъде жалко, ако тези интелигентни млади хора, които участват в протестите впоследствие бъдат определени като „вандали“, коментира пред медията Митко Трайков, един от организаторите на антиправителствения протест в Стара Загора

Блокадата със сигурност ще създаде проблеми на хората, които в петък вечер хората поемат към морето за уикенда. Не са изключени и сблъсъци на изнервени шофьори, които са обикаляли с километри блокадата на „Орлов мост“, за да се озоват в нова.

За край на блокадата на АМ „Тракия“ няма определен краен час. По думите на Трайков, протестиращите ще бъдат там докато издържат.

Припомняме, че на 29 юли протестиращи от Стара Загора и Казанлък блокираха главния път между двата града и Прохода на Републиката. Тогава, въпреки образуваните километрични опашки се размина без ексцесии.

Йовка НИКОЛОВА