С освещаване на нова техника Павел баня отбелязва празника си

116
Водосвет за здраве на жителите на Павел баня отслужиха свещеници от Старозагорска епархия

Със Света литургия започна днес храмовият празник на Община Павел баня. Тя бе отслужена от свещеници от Старозагорска епархия в храм „Рождество Богородично“. По-късно пред сградата на Общината имаше и водосвет за здравето на жителите на Павел баня. Кметът Иса Бесоолу поздрави всички за празника и им пожела здраве, дълголетие и единство, за да пребъде Павел баня.

Днес, именно на църковния празник Рождество Богородично, бе осветена и новата общинска техника, която бе закупена наскоро по предложение на кмета Бесоолу. „Реших именно днес да направим освещаването, защото е празникът на Павел баня, който църквата почита като раждането на Богородица – пазителката на дома и семейството. Закупената нова техника ще ползваме именно в община Павел баня, която е нашият своеобразен дом и жителите й сме едно голямо семейство“, заяви кметът Иса Бесоолу.

Освещаването на новата техника

Само за година и половина от избирането му за кмет той успя да удвои наличната общинска техника, като закупи 3 чисто нови машини: камион за сметосъбиране, комбиниран трактор с гребло за сняг, ремарке за растителни отпадъци и цистерна за миене на улиците и специализирана техника за комбинирано почистване при зимни условия и извършване на дейности в строителството, която е единствена такава за България, припомниха от Общината.

Във връзка с днешния празник кметът Иса Бесоолу раздаде и курбан за здраве, закупен с дарени лични средства от самия него, неговите заместници и служители в общинска администрация – Павел баня.

(СН)