С онлайн форум в Стара Загора ще бъде отбелязан Международният ден за правата на човека

960

По случай 10 декември – Международен ден за правата на човека, Международният младежки център (ММЦ) и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Стара Загора, организират виртуален форум. Събитието ще се състои днес от 16:00 часа в дигитална среда.

Форумът ще бъде разделен в три части и участие в него ще вземат представители на различни професии (учители, адвокати, лекари и пр.), млади дебатьори от клуб „Дебати“ към ЦПЛР – Стара Загора, доброволци към ММЦ, МОС и Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи.

В първата част представители на различни професии (учители, адвокати, лекари и пр.) ще представят промените в организирането на работата си в пандемичната ситуация. Във втората част ще вземат участие представители на клуб „Дебати“ към ЦПЛР, които ще разискват доколко съхранени или нарушени са нашите човешки права.

Във финалната, трета част на форума участниците ще се включат в обща дискусия, споделяйки своите впечатления, мнения и гледни точки по темата.

Всички млади хора и ученици, заинтересовани от темата, могат да се включат в събитието чрез страницата на Международния младежки център във Фейсбук: https://www.facebook.com/InternationalYouthCenterStaraZagora

На 10 декември 1948 г. Общото събрание на ООН приема общата декларация за човешките права. От тогава насам този ден се чества по света като Ден на човешките права. Днес, повече от 70 години по-късно, тази дата се отбелязва по цял свят с различни инициативи, които имат за цел да повишат познанията и разбирането за човешките права и тяхната защита.

(СН)