С обновена инфраструктура детски градини в Казанлъшко очакват децата на 15 септември

79
ДГ No 6 "Еделвайс"

Община Казанлък извърши ремонтни дейности в няколко детски градини в града и населените места, които ще посрещнат децата на 15 септември в по-уютна обстановка.

В Детска градина (ДГ) No 3 „Теменуга“ новата учебна година ще започне с две изцяло обновени детски площадки. Подменени са леглата на една от групите и гардеробчетата на две.

В ДГ No 8 „Юрий Гагарин“ е сменена изцяло подовата настилка на всички помещения в сградата. Старият балатум е заменен с ламиниран паркет. Реновирана е и още една площадка за игра в градината.

ДГ No 8 „Юрий Гагарин“

Завършен е и ремонтът на ДГ No 17 „Славейче“, включен в Инвестиционната програма на Община Казанлък – „Внедряване на мерки за енергийна ефективност, етап 2“, който включва подмяна на дограма и топлоизолация на северен и източен корпус.

В ДГ No 6 „Еделвайс“ в момента продължава ремонтът на покрива на пристройката към сградата й.

Ремонт на покрива бе направен и на сградата на филиала на ДГ No 18 „Пчелица“ в село Бузовград. Подменена бе дограмата и настилката в групите във филиала на ДГ No 1″Здравец“ в село Енина. Там са закупени и нови легла за децата в яслената група. Преоборудвани и обновени са и разливните помещения във всяка група. Ремонт е направен и във филиала на същата градина в с. Долно Изворово.

Във филиала на ДГ No 9 „Слънчице“ в с. Черганово е сменена дограмата в спалното помещение и в занималнята за игра и боядисване на помещенията.

В други детски градини на територията на община Казанлък също бяха извършени ремонтни дейности, макар и частични – според нуждите на всяко детско заведение.

Нови площадки посрещат децата и в 4 казанлъшки ясли: No 4 „Пролет“, No 6 „Надежда“, No 8 „Васил Левски и No 5 „Детелина“.

В казанлъшките детски ясли през септември се очакват да постъпят малко над 100 новоприети малчугани.

(СН)