С две дузини медали се върнаха състезателите на „Добри Костин“ от Държавното в Габрово

108
Мариян Михалев и Мариана Макулова

Поредно отлично представяне реализираха състезателите по скокове на батут от старозагорския СК „Добри Костин“ на Държавното първенство ‘2020 – финали, индивидуално, синхрон и скокове пътека. Надпреварата в този така атрактивен спорт беше за всички възрасти и се проведе в Габрово. В нея възпитаниците на Мариана Макулова заслужено завоюваха общо 24 медала, като отличията бяха разпределени така: 10 златни, 12 сребърни и 2 бронзови…

СК „Добри Костин“ – поколения, традиция и успехи

Златни медалисти и шампиони в отделните дисциплини станаха: Мариян Михалев – с 2 отличия, Александър Рачев – с 2, Валентин Стоянов – с 2, а по веднъж се позлатиха Христо Пачов, Ирена Пачова, Радомир Найденов и Мартин Димитров. Със сребърни отличия и съответно вицешампиони са: Анита Макулова – с 2 медала, Кристина Колева – с 2, Александра Пачова – с 2, а по веднъж се посребриха Александър Рачев, Христо Пачов, Георги Георгиев, Ирена Пачова, Мартин Димитров, Цветелин Тодоров и Радомир Найденов. С по един бронзов медал пък се отчетоха Христо Пачов и Мартин Емин.

Наставничката Мариана Макулова, която е треньор и на българските национали, не пропусна да отбележи, че част от призьорите са ученици в заралийското Спортно училище „Тодор Каблешков“. „Огромно браво за труда, старанието и успешното представяне на всички!“, удовлетворена заяви тя след националния шампионат в Габрово.

Георги ГЕРЕНОВ