С два трупа завърши приятелска разпивка в Казанлък

261
Разследват се няколко възможни версии за кървавата трагедия в блок 15 на казанлъшкия квартал "Източен", съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов (вляво). Иззетите улики се изследват в базовата научно-техническа лаборатория, уточни директорът на ОД на МВР - Стара Загора, Стоян Стоянов (вдясно)

Преди да издъхне, една от жертвите – руски гражданин, успял да се обади на телефон 112 за трагедията

С два трупа приключи започнала в късния неделен следобед приятелска разпивка в апартамент на втория етаж в блок 15 на казанлъшкия квартал „Източен“. Сигналът за случващо се нещо трагично в апартамент 101 е бил подаден към 00:20 часа на 15 юни, обаждането е било от мобилния телефон на 36-годишния руски гражданин Николай С., който е обитавал под наем гарсониерата. При пристигане на място униформените служители на РУ „Полиция“ – Казанлък, установили, че металната решетка и дървената врата към жилището са здраво заключени, от вътрешността се чувало само кучешки вой. Наложило се двете прегради да бъдат разбити. В една от стаите са намерени труповете на собственика, 44-годишния казанлъчанин Жельо А., и на наемателя, очакващия да получи българско гражданство Николай. Смъртта е настъпила от кръвозагуба следствие множество порезни и прободни рани, собственикът е бил с черепно-мозъчна травма. При огледа са намерени два кухненски ножа с кървави следи и сап от брадва, с който най-вероятно е била разбита главата на Жельо. На местопрестъплението са открити множество празни и полупразни бутилки с различни видове алкохол. В хода на първоначалните следствени действия е установено, че към 21:00 часа в неделя от същия апартамент е била подадена поръчка до таксиметрова фирма за доставка на пици и бира. Пак от там малко преди полунощ е имало опит за нова идентична поръчка, която останала неизпълнена.

Останалото без стопанин куче от породата Дого аржентино бе отнесено от служители на казанлъшкия приют

Как и поради какви причини почерпката е преминала в битка тепърва ще се установява, няма данни двамата мъже да са имали преди това сериозни пререкания. Според съседи собственикът на гарсониерата имал къща в района на парк „Тюлбето“, там имал и малка животновъдна ферма. Мъжът е семеен, в съседния апартамент живеел доведеният му син. Николай е дете на българин и рускиня, която в момента живее в Украйна. Препитавал се е като шпакловчик в местна строителна фирма, често го виждали в квартала с домашния си любимец, расово куче от породата Дого аржентино.

Наложило се металната решетка и вратата на апартамент 101 да бъдат разбити, около обяд имаше полицейска лепенка

Трагичният инцидент се разследва под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, работи се по няколко версии, като не е изключено в апартамента да е имало и трето лице, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. Нямало данни двамата мъже да са имали криминални прояви.

Тялото на Жельо А. е било разпознато от майка му, която била потърсена за съдействие към 01:30 часа от полицията. Разплаканата възрастна жена споделила, че не е чувала за скандали между сина й и неговия наемател.

В 8-етажния блок 15 живеят над 300 семейства, които почти не се познават

Телата са откарани в „Съдебна медицина“ за извършване на аутопсия и съдебно-медицински експертизи относно времето и механизма на причиняване на смъртта. В базовата научно-техническа лаборатория на ОД на МВР – Стара Загора, предстои извършване на изследване и сравнителен анализ на следи, иззети от местопроизшествието, коментира директорът, старши комисар Стоян Стоянов.

Христо ХРИСТОВ