С дарени средства ще бъдат закупени респиратори за болницата в Казанлък

88

Вече са поръчани 3 респиратора за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Единият ще бъде закупен със средства от бюджета на Община Казанлък, а другите два – от дарителската сметка. Стойността на един респиратор е 26 000 лв. (с ДДС). Това съобщи говорителят на Общинския оперативен щаб д-р Златина Нанева.

Вече са сформирани екипите от лекари и медицински служители, които ще работят в инфекциозното отделение към МБАЛ – Казанлък. То предстои да бъде разкрито съгласно препоръките на Националния оперативен щаб.

Проиграване на алгоритъма за действие на сформираните екипи в отделението започва на 30 март. Продължава набавянето на лични предпазни средства и дезинфектанти.

Продължава и набирането на средства за местната болница в борбата с коронавируса. Поради интереса от страна на граждани и фирми да направят дарения на средства, хранителни продукти и консумативи Община Казанлък разкри специална дарителска сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG 07 SOMB 9130 84 2172 7344
Код за вид плащане в лева – 44 51 00

От 31 март (вторник) упълномощени от Общината лица ще раздават по график дезинфектанти на домоуправителите в жилищните блокове, за да предприемат незабавна дезинфекция на общите части във входовете. Ще им бъдат предоставени и информационни листовки, които да поставят на видно място в жилищните блокове.

От Общинския кризисен щаб напомнят и дежурните телефони на Община Казанлък:

0887 700 846 – за здравна консултация;

0700 400 56 – за доставка на хранителни продукти, медикаменти и топла храна.

(СН)