С втора присъда се сдоби участник в „Биг Брадър“

818

Двугодишна условна присъда за рекет спрямо частен съдия изпълнител получи бившият президент на организацията на малките хора в България Георги Софкин. Високият едва 136 см старозагорец се призна за виновен по наказателно дело, заради което през м.г. беше задържан и изпратен зад решетките.

Обвинението срещу него беше за отправяни многократни заплахи по телефона и заканителни есемеси до местен ЧСИ, който му прибрал 2296 лв. заради неплащани с години борчове. Тормозът спрямо длъжностното лице продължил близо 2 месеца, от 14 март до 4 май м.г. Изтърпяването на присъдата е отложено за срок от 4 години, бившият участник в „Биг Брадър“ ще трябва да заплати 1422 лв. за направените в досъдебната фаза разноски от ОД на МВР.

Това е поредна условна присъда на някогашния изключително добър играч на бадминтон. Миналата година той се споразумя за 6-месечна условна присъда за арогантно поведение спрямо съдебна служителка, която нарекъл „комунистически боклук“, „парцал“ и „смотла“.

Гневът на Софкин се излял след отказа на деловодителката да му бъдат върнати обратно мобилните телефони, прибрани по досъдебното производство за рекета срещу частния съдия изпълнител.

Петър ХРИСТОВ