С включени сирени на линейки и едноминутно мълчание в Стара Загора почетоха паметта на медиците, загинали в борбата с COVID-19

81
Фотоизложбата под надслов "Стара Загора Ви благодари!", беше официално открита на 7 април - Световен ден на здравето. Авторката поздрави зам.-кметът Иванка Сотирова, която преди години е била директор на ГПЧЕ "Ромен Ролан", където е учила младата любителка на обектива. Сред гостите на откриването бяха и герои от нейните фотоси

В Деня на здравето в центъра на града беше открита фотографска изложба, посветена на старозагорските герои в бяло

По повод Световния ден на здравето – 7 април, днес на алея „Стара Загора“ в централния парк „Пети октомври“ беше открита фотографска изложба, с която старозагорци благодариха на медиците от здравните заведения за участието им в битката с COVID-19.

„Всяка година изказваме своята почит към лекарите. Но днес този ден сякаш е много по-значим, защото времето, в което живеем, ни кара да осъзнаем в още по-голяма дълбочина колко е важна професията на всички, работещи в системата на здравеопазването“, с тези думи зам.-кметът Иванка Сотирова представи експозицията, реализирана от младата фармацевтка Мария Младенова, която е и автор на фотографиите.

Над 80 цветни и черно-бели фотоса, подредени на 30 пана, показват старозагорски медици – лекари, медицински сестри, санитари, служители от спешния медицински център и общопрактикуващи лекари, които вече повече от година са на първа линия в борбата с пандемията.

Мария Младенова благодари на Община Стара Загора, че е приела да подпомогне проекта й, както и на ръководствата на местните здравни заведения за съдействието им при фотосесиите в напрегнатото ежедневие. „Днес и през последната година и половина героите на деня са лекарите и всички медицински специалисти. Те полагат огромни усилия и влагат знания и умения, за да запазят здравето и живота на всички ни. Поклон пред всички тях“, заяви пред присъстващите създателят на изложбата.

Точно в 12:00 часа беше запазено едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки всички лекари и медицински работници почетоха паметта на своите колеги, загубили битката с CОVID-19.

(СН)