Съседска кавга завърши с гръмнат пинчер

59

Домашен любимец намери смъртта си след вербална свада между съседи в казанлъшкото село Горно Черковище.

Трупчето на женски пинчер е било намерено рано заранта на 9 септември недалеко от центъра на селото, при огледа били открити входни и изходни отвърстия от малокалибрен боеприпас.

Застреляното кученце е собственост на 56-годишен мъж, който имал имот в Горно Черковище, но не живеел постоянно тук, разказаха местни жители. Според тях предния ден мъжът влязъл във вербален спор с комшия по имот, двамата разменили доста остра реплики, но в крайна сметка се разминало без ръкопашна схватка.

По случая е образувано досъдебно производство по член 325 б, ал. 1 от НК. (Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.)

От кметството на селото се въздържаха от коментар под предтекст, че кметът Антон Дечков е в отпуск и само били чули за скандала. Това не е първи случай на стрелба по домашни любимци в региона, преди броени месеци след скандал в новозагорското село Богданово бе убит от упор с малокалибрена пушка расов драгтхаар, собственост на местен ловец. Тогава жителите твърдяха, че стрелецът е от фамилия на пристигнали от близкото село Любенова махала роми-калайджии, но така и не се стигна до съдебен процес.

Христо ДИМИТРОВ