Съседка приюти временно останалата без дом старица в Кравино

517
Болка, много болка има в сърцето на останалата без дом баба Станка

Местното кметство ще открива дарителска сметка в помощ на самотната жена

83-годишната самотно живееща Станка Иванова от опанското село Кравино, която остана без дом, е приютена временно от съседка старозагорка. Припомняме, че вследствие на дъждовете и разразилата се на 19 март буря едната кирпичена стена и част от покрива рухнаха, и само по случайност старицата, която в този момент е била в къщичката си, не е била затисната от сгромолясалата се конструкция.

Жената няма близки, отдавна е загубила съпруга си, а впоследствие и сина си, няма средства да възстанови дома си, състоящ се от две стаи с кухня. Местната община също не може да й помогне финансово. Понастоящем баба Станка няма как да бъде настанена в социален дом, а и тя самата не желае да се раздели с последното, което е останало от живота й – дома, в който е изживяла основната част от живота си и в който е отгледала детето си.

Рухналият покрив, който едва не уби възрастната жена

От кметството на Кравино днес съобщиха, че ще разкрият банкова сметка за набиране на средства в помощ на възрастната вдовица. По груби изчисления възстановяването на къщичката ще струва минимум 3000 лв.

От община Опан се ангажират да намерят фургон, в който старицата да бъде настанена до пълното възстановяване на разрушенията…, ако обаче средствата бъдат осигурени.

Едва ли отявлени бизнесмени биха инвестирали за 83-годишна жена от неизвестното опанско село Кравино. Но пък местни първенци, по малко от всеки, но много обединени в идеята, могат да помогнат на едни човек от техния край, прекарал живота си в труд и перманентен недоимък. Пък и нали затова я има общността – всеки да помага на другия в безизходни моменти.

Подготви за печат:
Йовка НИКОЛОВА