Съдът в Казанлък наложи 10 000 лв. глоба за нарушител на карантина

81
На това място в село Елхово 27-годишният Исус пробвал да бие униформен служител на МВР

10 000 лв. глоба и условна едногодишна присъда постанови състав на Районен съд – Казанлък, спрямо жител на село Елхово, община Николаево, нарушил наложената му заради COVID-19 карантина.

Случаят със завърналия се от гурбет в Англия 27-годишен Исус А.А. е от 1 май м.г., когато младият мъж бил забелязан преспокойно да се разхожда по улиците, въпреки че е подписал декларация на летището в София, че ще прекара следващите две седмици в дома си.

При опит да му бъде направена забележка за нарушаване на извънредното положение, Исус започнал да ругае съселяните си, които били принудени да позвънят на телефон 112 и да поискат съдействие от полицейски служители.

При появата на двамата униформени от полицейския участък в Гурково гурбетчията, който явно бил в нетрезво състояние, влязъл в директен конфликт, като пробвал да нанесе побой на един от полицаите, поради което се наложило да му бъдат поставени белезници.

Изпълнението на присъдата е отложено за срок от 3 години, глобата може да бъде обжалвана пред Старозагорския окръжен съд.

Исус е неграмотен, до сега не е осъждан, уточняват местните жители, според които мургавият млад мъж ставал изключително конфликтен след употреба на алкохол.

Христо ДИМИТРОВ