Съветници избраха временен кмет на община Мъглиж

143

Досегашният заместник-кмет в ресора „Социални дейности, образование, култура и вероизповедания“ на Община Мъглиж Рени Малева пое временно ръководството на администрацията след явно гласуване на 17-те съветници по време на извънредно заседание на местния парламент.

Избирането на временно изпълняващ длъжността кмет стана заради внезапната кончина на титуляря Господин Господинов, който почина на 3 септември от масиран инфаркт по време на служебно пътуване в София.

Председателят на ОбС Мъглиж д-р Стефан Христов уточни, че гласуването на Малева е било явно, не е имало алтернативно предложение, всички са били „за“ избора й.

32-годишната Рени Малева е бивш общински съветник, влезе в екипа на Господинов по време на предходния му втори мандат от квотата на партия АБВ.

Завършила е „Предучилищна и начална училищна педагогика“ – бакалавър, и „Образователен мениджмънт“ – магистър, в ПУ „Паисий Хилендарски“. Около 4 години е работила в сферата на образованието. Като общински съветник в мандат 2011-2015 г. е била председател на Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания, спорт и младежки дейности в Мъглиж. Семейна е и има две деца.

В ЦИК са изпратени всички документи, очаква се указ на президента за насрочване на частичен избор. Очаква се това да стане в края на ноември, началото на декември.

Христо ХРИСТОВ