Студенти от Тракийския университет представят изложба с авторски плакати

71

На 23 септември от 18:30 часа в Градска художествена галерия – Стара Загора, в рамките на 17-ото издание „Нощ на изкуствата – Стара Загора 2022“ ще бъде открита изложба „Перспективи“. Тя включва авторски плакати на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет на Тракийския университет. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и е част от Културния календар на града.

Всичките 57 плаката, представени в експозицията, имат силни послания, показват емоция и разкриват много идеи. Като теми и концепции творбите помагат на зрителя да разбере повече за глобалните цели на човечеството, които вълнуват съвременните поколения графични дизайнери, но част от тях показват и редица свободни творчески експерименти.

Визуалното въздействие е подсилено от използването на нетрадиционен експозиционен дизайн, който ще преобрази една от залите за временни изложби на галерията. Студентите Меглена Колева (IV курс) и Джулиана Гутова (III курс) от специалност ПОИИГД са водещи в реализирането на цялостния графичен и пространствен дизайн на изложбата.

Откриването е със свободен вход. Изложбата може да бъде разгледана до 8 октомври включително.

(СН)