Старозагорският бизнесмен, задържан за убийството на Стамбето, не обжалва ареста си

381
Задържаният за убийството на Стамбето Владимир Василев на излизане от залата в Старозагорския окръжен съд

Арестуваният за смъртта на криминално проявения Станимир Станиславов-Стамбето старозагорски бизнесмен Владимир Василев не обжалва наложената му постоянна мярка за неотклонение, съобщиха от Апелативния съд в Пловдив. По думите на защитника му – адвокат Иван Михайлов, отказът бил мотивиран от желание да не се бави предварителното производство. До момента все още не били известни резултатите от първите назначени експертизи, включително и натривките за останки от барут по ръцете на 37-годишния Василев. Нямало ги и резултатите от кръвната проба за наркотици, взета от застреляната с два пистолетни куршума в главата жертва.

Припомняме, че трагичният инцидент стана около 17:15 часа на 24 март в офиса на една от фирмите на Василев на старозагорския булевард „Цар Симеон Велики“ 142. Сигналът на телефон 112 е бил подаден от брата на задържания – по-младия Милен Василев, който е републикански шампион по ловна стрелба. Стреляно е било почти от упор с пистолет „Берета“, който е законно притежаван от Владимир. В съседното помещение е имало клиент на фирмата за бързи кредити, притежание на Василев, за която е работел Стамбето. Монтираните в помещението видеокамери са били изключени. Малко преди трагичната развръзка, под претекст, че трябва да донесе някакви документи, е била отстранена приятелката на жертвата Десислава Томова, която е управител и миноритарен съдружник на Василев в част от фирмите му.

Според запознати с биографията на 35-годишната жертва той е изтърпял ефективна 20-месечна присъда за хулиганство, застрашаващо живота на невинни хора. След напускането на затвора е започнал да работи за Василев.

Още при образуването на досъдебното производство от прокуратурата уточниха, че работят по няколко версии, основната била за неуредени финансови взаимоотношения между Стамбето и двамата братя. Няма данни убитият да е застрашил живота на Владимир и Милен, при претърсването е бил намерен нож в джоба на връхната му дреха. От защитата на обвинения по член 115 от НК 37-годишен бизнесмен ще искат в хода на разследването да бъде пресъздадена обстановката в офиса.

Постоянната мярка за Василев беше наложена на 26 март от състав на Окръжен съд – Стара Загора, още тогава бе насрочена и дата за обжалването пред Пловдивския апелативен съд – 6 април.

Христо ХРИСТОВ