Столичани се венчаха в Града на липите

57
Докато чакаха реда си, за да кажат съкровеното "Да!", младоженците от София си направиха сватбена сесия насред калдаръма на някогашната главна улица на античния град Августа Траяна

Бум на сватбени церемонии бе отчетен в Стара Загора на „огледалната“ дата 10 октомври, за която по предварителни заявки заветното „Да!“ пред местно длъжностно лице си казаха 17 двойки. В шест от щастливите събития изричането на заветното „Да“ стана в зала, а останалите предпочетоха това да се случи в заведение. Част от младоженците са се завърнали от чужбина, където пребивават постоянно, за една от двойките това е втори брак, има и едно тържество между чужденци, които обаче са със статут на постоянно пребиваващи в страната.

Сред предпочелите за тържеството си Града на липите беше и двойка от София, а докато чакаха реда си в залата, те си направиха фотосесия насред каменната настилка на някогашната главна улица на Августа Траяна Декуманус максимус. Младите хора предпочетоха да запазят в тайна причината за избора на Стара Загора, техни близки подсказаха, че тук е била преди време първата им среща.

Малко над 200 са сватбените церемонии от началото на годината, бройката е доста под миналогодишната.

За разлика от Стара Загора в съседния Казанлък на сакралната дата имаше само две „вричания“, като едното се състоя в неделя.

Петър ХРИСТОВ