Стилист от Казанлък събра дрехи за 50 абитуриенти

63
Станимир Нанчев-Стенли с една от многобройните дарителки на коси за перука

Дрехи за бала на 50 абитуриенти, които не могат да си позволят лукса да платят по няколкостотин лева за празничен тоалет, събра за по-малко от месец казанлъшкият стилист Станимир Нанчев-Стенли.

Тоалетите: мъжки костюми, дамски рокли, обувки, бижута и аксесоари, са пристигнали по пощата от цяла България, на повечето от тях стоят етикетите, обувките дори не са обувани, а някои от роклите струват по 1 500 – 2000 лв.

„Миналата година облякохме децата от старозагорския дом „Българка“, тази година все още нямаме достатъчно кандидати за даренията и затова пуснахме съобщение от личния ми профил във Фейсбук. Поканата е към момчета и момичета от социални заведения или такива, чиито родители просто не могат да си позволят подобен финансов разход. Водим строга отчетност, имената на дарителите се записват, записваме и кой ги е получил, при желание свързваме едните с другите. Хората имат желание да дарят, просто някой трябва да ги организира!“, коментира Стенли, който вече няколко години организира акции за безплатни перуки, необходими за прекарали химеотерапевтични процедури раково болни жени.

Съвсем наскоро Стенли успя да събере средства за електрическа количка, която подари на страдащ от церебрална парализа абитуриент.

По негова идея на 17 май стилисти от цялата страна ще се погрижат безплатно за прическите и макиажа на всички момичета, които ще участват в конкурса „Царица Роза `2019“ в Казанлък.

Христо ХРИСТОВ