Стартира ваканция в Музей „Литературна Стара Загора“

30

В разгара на лятото Музей „Литературна Стара Загора“ предлага интересни занимания и за най-малките от 10 август. Ваканция в Музей „Литературна Стара Загора“ е инициатива, чиято основна цел е да насърчава четенето и запознаването на децата с любими литературни герои. Илюстрации по сюжети от любими приказки и моделиране с пластелин на обичани герои, организиране на дидактични настолни и подвижни игри, рисуване на асфалт, прожектиране на научнопопулярни и развлекателни филмчета, подреждане на весели пъзели са част от предвидените занимания. Ваканция в Музей „Литературна Стара Загора“ е и възможност за даровитите деца да направят своите първи стъпки в литературния път.

От 10 август всеки родител може да доведе своето дете в дните от вторник до четвъртък в Музей „Литературна Стара Загора“. Заниманията ще се провеждат в пространството пред музея или на закрито. Продължителността им ще бъде два часа, с начален час 14:00.

В Музей „Литературна Стара Загора“ се спазват противоепидемичните мерки и поради това броят на децата ще бъде ограничен до 10. За да няма върнати деца, родителите трябва да се обадят предварително на телефоните за записвания: 0878 674 949 или 0895 667 066.

(СН)