Стартират футболните първенства в Елитните юношески групи

28

И трите тима от „зелено-бялата“ ДЮШ гостуват в първия кръг

Този уикенд ще стартира новият футболен сезон на Елитните групи в Детско-юношеските школи (ДЮШ). Това са първи официални срещи след близо пет месеца пауза. „ПФК „Берое“ пожелава успех на всички свои отбори през новия сезон!“, се казва в нарочно съобщение на официалния „зелено-бял“ сайт.

„Берое“ U19 започва новия сезон в събота от 18 часа срещу „Царско село“ в София. Срещата ще бъде на помощния терен в едноименния спортен комплекс. В тази възраст участие ще вземат играчите от набор 2002-ра и 2003 г. Преди старта на сезона момчетата на Атанас Рибарски изиграха пет контролни срещи, предимно с отбори от Трета лига. Отборът записа една победа, две равенства и две загуби. Елитната група до 19 години е от 17 отбора.

„Берое“ U17 стартира сезона днес от 18 часа с гостуване срещу „Арда“. Двубоят ще се играе в Момчилград. Момчетата на Слави Жеков изиграха седем контролни срещи, в които постигнаха пет победи и две загуби. Тази година Елитната група до 17 години е разделена на две първенства от по 12 отбора, а „Берое“ ще се подвизава в Група „Изток“. След изиграване на двубоите ще бъдат сформирани три групи от шест отбора за определяне на крайното класиране.

„Берое“ U15 започва сезона срещу „Нефтохимик“, а срещата ще се проведе днес от 18 часа в бургаското с. Българово. Играчите на Виктор Димитров изиграха пет контролни срещи, в които записаха 2 победи и три поражения. Елитната група до 15 години също е разделена на две първенства от по 12 отбора, а „Берое“ ще играе в Група „Изток“. След изиграване на двубоите ще бъдат сформирани три групи от шест отбора за определяне на крайното класиране.

Шампионатите от Зоналната група при U16 и U14 започват в уикенда 22-23 август. Очаква се останалите отбори от ДЮШ да подновят първенствата през септември.

Виктор БОЙЧЕВ