Старозагорци поискаха на протест оставката на президента Радев

312
Кратка ескалация на напрежението между двете групи протестиращи и полицейският кордон, който ги раздели

Хората около Отровното трио ги обвиниха, че са „платени поддръжници на правителството“

Протест с искане за оставката на държавния глава Румен Радев се проведе снощи в Стара Загора. Пред сградата на областна администрация в 18:30 часа се събраха старозагорци, дошли да изразят недоволството си от действията на президента. По същото време в района бяха участниците от антиправителствения протест, които настояват за оставката на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Разполагането на двете групи една до друга доведе до кратна ескалация на напрежението. Ситуацията обаче бе бързо овладяна от органите на реда. Около 20 полицаи направиха верига, разделяйки по този начин двата протеста.

Протестиращите срещу Румен Радев настояха той да се оттегли от заемания от него пост на държавен глава. По думите им президентът подстрекавал българските граждани едни срещу други. Те призоваха Радев да подаде сигнал в прокуратурата, ако има сведения за корупционни практики. „Човек, който тръгва с юмрука и зове за метежи, няма място в президентската институция“, казаха недоволните от държавния глава. От другата страна на барикадата недоволните от управлението на премиера Бойко Борисов обвиниха протестиращите срещу Радев, че са „платени поддръжници на правителството“.

През полицейския кордон словесните нападки между двата протеста продължиха до 19:30 ч., когато участниците в недоволството срещу президента Румен Радев се разотидоха.

Живко ИВАНОВ