Старозагорци започнаха засаждането на живите си коледни дръвчета

62

Първите живи коледни дръвчета вече бяха засадени в специално обособен терен в парк „Загорка“, съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Първата елхичка е била посадена в първия ден на 2021 година.

„На парцела има предварително направени дупки, които улесняват всички желаещи да допринесат за изграждането на още по-зелена Стара Загора“, обясни Стоев. Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени именно сега, непосредствено след като са изпълнили своята празнична мисия. Новонасажденията трябва да бъдат обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на озеленителното звено. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това.

Инициативата на кмета Живко Тодоров се провежда за трета поредна година. След миналогодишните празници десетки станали ненужни коледни елхи и борчета бяха засадени в част от парк „Артилерийски“, припомниха от Общината.

(СН)