Старозагорски съдии гледат дела по скайп

32

Дистанционно гледане на дела по скайп стартира Окръжен съд – Стара Загора, във връзка с въведеното извънредно положение заради пандемията от COVID-19.

Сред първите казуси е произнасяне по поредно искане за промяна на постоянната мярка за неотклонение спрямо обвинения в сексуално посегателство над непълнолетната му дъщеричка диджей от казанлъшкото село Дунавци Стоян Владев.

Музикантът, който преди време е работел и като преподавател по пеене в Града на розите, за трети път пробва да напусне следствения арест, където се намира от лятото на м.г. Този път той настоя за промяната с аргументите, че има постоянен и настоящ адрес, постоянна работа, няма опасност да се укрие, както и че не се е укривал от разследващите органи и не е бил издирван от тях.

Владев е извършвал блудствени и сексуални действия спрямо 13-годишната си дъщеричка, като се е възползвал от подчиненото й положение, докато тя го посещавала в дома на родителите му. „Връзката“ между двамата била още от декември 2014-а и продължила до към март м.г. Междувременно бащата карал дъщеря си да гледа порнофилми под претекст, че по този начин „я учи какво я очаква в реалния живот“.

Съдът за пореден път отхвърли мерака на извратения родител да излезе на свобода. Обвинителният акт срещу Стоян Владев вече е внесен в съда. Разпоредителното заседание все още не е насрочено заради ограничителните мерки.

Христо ХРИСТОВ