Старозагорски старейшини не подкрепят искането на Янко Янков за оставка на общински служители

224

Според Димо Димитров и Румен Димитров уволнението на служители на администрацията няма да реши проблемите с общинските жилища

Общинските съветници Димо Димитров от ГЕРБ и Румен Димитров от Реформаторския блок не подкрепят искането на колегата си Янко Янков (МК „Истината за Стара Загора“) за оставки на общински служители по повод неправомерното отдаване и стопанисване на общинските жилища в областния град. Припомняме, че през миналата седмица Янков представи пред медиите отчет от работата на Временната комисия към местния парламент, която проверява общинските жилищни имоти, като в качеството си на председател на комисията той поиска уволнението на общинския служител Маргарита Ганева, която отговаря пряко за контрола на наемателите. Янков настоява да бъде освободен и юристът на Община Стара Загора, който осъществява юридически контрол на документацията на общинския отдел, който се занимава с общинските жилища.

Пред медията ни съветникът от ГЕРБ Димо Димитров заяви, че не подкрепя искането на колегата си за оставки, защото те няма да решат проблемите. По думите му на мястото на тези служители, ще дойдат нови и неподготвени хора. „Категорично няма да подпиша писмено искането за оставки. Няма как който и да било да ме убеди да направя това“, категоричен бе адвокат Димитров.

Румен Димитров (РБ)

Друг член на Временната комисия – Румен Димитров от групата на Реформаторите, също изрази категорично несъгласието си с предложението на Янко Янков. Той заяви, че тези общински служители са на ниско ниво в администрацията и отговорност трябва да бъде търсена от екипа на кмета, който трябва да осъществява контрол на дейността им. По думите му проблем е общинската Наредба, която оставя различни вратички и компрометира осъществяването на контрол при отдаването и стопанисването на общинските жилищни имоти. „До 3 месеца Комисията ни ще внесе конкретно предложение в Общинския съвет за промяна в Наредбата. По този начин ще се подобри работата на администрацията, а не с уволнението на служители“, каза още Румен Димитров.

Десислав ТЕНЕВ