Старозагорски пенсионер спечели джакпота от Тото 2 – 6 от 42

464
Теньо Трендев е спечелил джакпота със случайна комбинация. Тъй като предпочитал да ходи пеш или да използва публичен транспорт, когато спечелил колата, Теньо се чудел дали да задържи возилото, но се вслушал в думите на дъщеря си, която го убедила да запази автомобила, за да не "урочаса" късмета си

68-годишният строителен инженер и понастоящем пенсионер от Стара Загора Теньо Трендев е последният засега късметлия, който спечели джакпота от 676 386 лв. в 74-тия тираж на играта Тото 2 – 6 от 42.

Трендев разказва, че играе почти с едни и същи числа, които преди това използвал баща му от над 40 години, в конкретния случай комбинацията обаче била произволна. Фиша пуснал в пункта, който обикновено използвал, а новината за печалбата го сварила в отделението по хемодиализа на местната болница, което му се налага да посещава от няколко години заради здравословен проблем.

Това не е първата му печалба от тотото, преди 3 години спечелил новичък „Форд Мондео“.

На този етап не е взел окончателно решение как точно ще разпредели сумата, от която на първо време ще получи 200 000 лв., а след това в продължение на 15 месеца по 30 хилядарки. „Видях човешката мъка, както се казва от „първа ръка“, покрай болестта си, може би част от парите ще бъдат дарени, а останалите ще решим как да ги разпределим между деца и внуци със съпругата ми!“, коментира късметлията.

Христо ХРИСТОВ