Старозагорски пенсионери „дариха на МВР“ 78 000 лв.

98

Парите били оставени на два транша до трафопост на ул. „Д-р Тодор Стоянович“

Близо 78 000 лв. „дариха на МВР“ семейство пенсионери от Стара Загора, крупната сума е била оставена на два транша в чанти до трафопост на улица „Д-р Тодор Стоянович“.

69-годишната жена и с 2 години по-възрастния й съпруг били хванати в класическата схема на телефонни измамници на 6 декември, когато на домашния им телефон позвънил „старши разследващ полицай“, който им разказал „приказката“ за страховити бандити, които са ги взели „на мушка“ и за да бъдат хванати, колегите му се нуждаят от съдействие.

Минути след обаждането на мнимия следовател започнала атака от измамниците, които заплашвали многократно възрастната двойка с мъчения, палеж и убийство. В крайна сметка към 16:30 часа на 6 декември жената отнесла на уреченото място кожена чанта с 49 000 лв., а на следващия ден към 14:00 часа още една торба с 28 600 лв.

Жалбата за измамата е била депозирана във Второ РУ „Полиция“ едва на 14 декември, жертвите обяснили закъснението с „наставленията“, дадени им от „следователя“, че за успешното задържане на бандитите е потребно повече време. Аналогична сума дадоха на 10 юли 82-годишен мъж и 78-годишната му съпруга, парите били в евро, които възрастната двойка изтеглили от сметките си в 4 търговски банки.

С предколедния удар на ало-измамниците сумата от откраднати пари на територията на Стара Загора и региона за тази година достигна почти половин милион лева.

Христо ХРИСТОВ