Старозагорски младежи от клуб „Дебати“ с призови места на национален форум

714

Младежите от клуб „Дебати“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) към Община Стара Загора се класираха на призови места на Националния дебатьорски форум `2018 в Бургас, организиран от Асоциация „Дебати“ България.

През годините форумът се е утвърдил като една от най-посещаваните от студенти, ученици и учители от цялата страна, които искат да подобрят уменията си за презентиране и говорене пред публика.

Тази година дебатьорските групи са били определени според броя на участниците. Всички те са имали възможността да преминат обучения на български или английски език в студентски или ученически формат, да се включат в обучителните модули и тренировъчни дебати.

Двама представители от Старозагорския клуб с ръководител Станка Стойчева са достигнали до финал – Радослав Благоев и Илиан Стратиев, във формат „Британски парламент“ на български език. Те заеха второ и четвърто място като членове на отборите на „Откриващото правителство“ и „Закриващата опозиция“.

В Националния форум са участвали над 300 души от клубовете по дебати от цялата страна. Различните модули се провеждаха в Бургаския свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и в Експозиционен център „Флора“.

Старозагорският клуб „Дебати“ е официално асоцииран към Асоциация „Дебати“ България, а по време на форума, младежите са получили своите членски карти.

(СН)