Старозагорският университет чества век аграрно образование

116
Старозагорският Тракийски университет ще отбележи век от началото на висшето аграрно образование в България

100-годишнината от началото на висшето аграрно образование в България ще бъде отбелязано на 30 септември от ръководството и студентите в Тракийски университет – Стара Загора, където са подготвили цялостна панорама на моментното състояние на подготовката на нови кадри за родното земеделие. На нарочна пресконференция, която ще започне от 12:00 часа в заседателната зала на Ректората, ректорът доц. Добри Ярков, председателят на Съвета на настоятелите и бивш министър на земеделието проф. д-р Иван Станков, заедно с декана на Аграрния факултет проф. Димитър Панайотов ще представят случилото се през отминалия век и ще очертаят едни от най-важните приоритети .

Предвидено е атрактивно представяне на всички специалности от факултета, демонстрации на техника и различните породи животни от Учебно-опитното стопанство.

В 16 часа ще бъде даден стартът на следващото събитие, което е насочено основно към настоящите и бъдещите студенти на Тракийски университет. След дългата пандемия и липсата на лични контакти ректорското ръководство на Тракийски университет реши да организира студентско парти за ДОБРЕ ДОШЛИ с участието на Deep Zone Project. В информационни щандове край сцената на Форума ще бъдат разположени всички факултети и структурни звена, които ще представят своите специалности, възможности и научни иновации. От 17:30 часа на сцената ще се качат музикантите от студентски бенд „Макрофагос“, които ще подгреят публиката за изпълненията на Deep Zone Project.

Иван ПЕТРОВ