Старозагорският лагер „Каваците“ – достъпен и без карти

279
В местността Каваците край Созопол летуват поколения старозагорци

Въпреки че картите за ученическия отдих в старозагорския лагер „Каваците“ край Созопол отдавна са изкупени, желаещите могат да се възползват от почивка там и в момента като „гости“.

Интересът към лагера продължава, въпреки че карти отдавна няма, съобщи за медията ни началникът на отдел „Образование“ в Общината Пенка Чавдарова. „Има възможност в лагера да се допуснат още ученици, но те попадат в друг режим на заплащане – „пребиваване като гост“, уточни Чавдарова. Ако старозагорски ученик пожелае да посети базата в момента, ще трябва да заплати 90 лв. на касата на Общината, което покрива спането и пребиваването в лагера, а храната се заплаща отделно.

Това лято на „Каваците“ лагеруват около 620 ученици до 16 години от община Стара Загора, от различни образователни и социални институции, спортните клубове и др. Лагерът започна на 23 юни и ще приключи на 3 септември т.г. Смените тази година са 8, с две повече от миналата. Цената на картата, която е 125 лв., включва организирано 4 разово хранене, транспорт, престой в базата и персонална застраховка. Лагерът се организира по Наредбата за детски и ученически отдих и туризъм и по Закона за предучилищното и училищното образование.

Останалите смени след първите две, които вече приключиха, са както следва:

III смяна: от 11 до 20 юли; IV смяна: от 20 до 29 юли; V смяна: от 29 юли до 7 август; VI смяна: от 7 до 16 август; VII смяна: от 16 до 25 август; VIII смяна:от 25 август до 3 септември.

(СН)