Старозагорският „касапин“ от кв. „Три чучура“ разфасовал жертвата си с ножовка

3335
Директорът на ОД на МВР - Стара Загора, старши комисар Стоян Стоянов и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов съобщиха днес подробности за бруталното убийство

Продължава издирването на главата, краката и дланите на убития 42-годишен мъж

57-годишен криминално проявен мъж, който преди броени дни се завърнал от гурбет в Германия, е задържан с прокурорско постановление за 72 часа за убийството по особено жесток начин на 42-годишен негов познат, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. До задържането на Б. К. се стигна след сигнал за намерени човешки останки (отрязани от раменете до китките горни крайници) в торба до контейнер за смет в старозагорския квартал „Три чучура“. Сигналът за зловещата находка е бил подаден от граждани малко след полунощ на 14 декември. Часове по-късно в апартамент на Б. К., намиращ се в блок 26, вх. А., само на двайсетина метра от контейнера, е открита найлонова торба с торса на жертвата – 42-годишния А. Х.), за когото има данни, че също е криминално проявен и че също наскоро се завърнал от гурбет в Германия. В апартамента са намерени набор от ножове и ножовка, с които убиецът е разфасовал трупа.

Тепърва ще се установява кога точно е извършено престъплението, предполага се, че това е станало евентуално в петък, на 11 декември. Убиецът е отделил главата и дланите на А. Х. с цел затрудняване установяването на самоличността му.

Горните крайници без дланите на жертвата са били оставени в торба до тези контейнери

В процес на изясняване е мотивът за убийството, на този етап извършителят отказва да даде показания, коментира директорът на ОД на МВР – Стара Загора, старши комисар Стоян Стоянов.

В разкриването на ужасяващото престъпление са се включили експерти от ГД „Национална полиция“, работи се по няколко версии в това число, че убиецът и жертвата са се познавали отдавна и че е възможно между тях да е имало конфликт още от Германия, където са били по едно и също време.

Убитият А. Х. е с криминални регистрации за нанасяне на телесна повреда, шофиране в пияно състояние и хулиганство. С хулигански прояви и системно злоупотребяване с алкохол е познат на органите на МВР убиецът.

В апартамента на блок 26 в кв. „Три чучура“ са намерени ножове и ножовка, в банята е имало торба с торса на убития

Криминалисти с дълъг опит в Стара Загора твърдят, че подобна бруталност и жестокост за освобождаване от трупа на жертвата не им е позната поне през последните десетина години. Живеещи в блок 26 твърдят, че съседът им имал лошо пиянство, затова избягвали да имат по-близки отношения с него. Предполага се, че смъртта на А. Х. е станала след солиден запой и скарване между госта и домакина му. Останките на убития са захвърлени в контейнер, който се намира до самата улица и в близост до сградата на детска ясла.

Очаква се прокуратурата да поиска през следващите два дни постоянно задържане на Б. К. в ареста, на този етап по така повдигнатото му обвинение го очаква затвор от 10 до 20 години.

Христо ХРИСТОВ