Старозагорска фирма даде пример за корпоративна социална отговорност

401

На 5 ноември, само дни преди отбелязването на четвърт век от създаването на проспериращата старозагорска компания „Ате Пласт“, служителите на фирмата почистиха замърсените територии около своите производствени бази. В инициативата са се включили и работещите в „Елкомерс“ и „Евриком“.

„Поемайки ангажимент за опазване на околна среда за бъдещите поколения, „Ате Пласт“ още веднъж добави и действия към думите си“, коментираха от пресцентъра на фирмата. От там уточниха, че кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ е част от програмата им за корпоративна социална отговорност, под чиято обща шапка само месец по-рано е реализирана и инициативата „Личности за пример“. По тази програма е бил осъществен проектът за поставяне на логото на западната част на сградата на целодневна детска градина No 34 „Райна Княгиня“ в Стара Загора, както и посланието от Васил Левски „Дела трябват, а не думи“, което може да се види на метоха в Града на липите.

„Концепцията за опазване на околната среда трябва да бъде възпитавана от ранна детска възраст, а децата учат най-лесно, следвайки примера на възрастните. Целта на кампанията е да бъдем отговорни към природата и бъдещето на нашите деца, апелирайки за по-отговорно отношение към отпадъците“, сподели Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ и настоящ общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

В усилията си за намаляване на своя отпадък, насърчававайки повторната употреба „Ате Пласт“ получи преди месеци признание чрез сертификата PRS Green Label за приноса си към системата за използване и рециклиране на CP палети.

Вследствие от настоящата кампания „Почисти работното си място. Дай пример!“ са събрани десетки чували с боклуци. Участващите компании обещаха да повторят инициативата напролет, привличайки още старозагорски фирми и разширявайки периметъра.

(СН)