Старозагорска фирма даде личен пример за опазване на околната среда

423
Почистването и облагородяването на района около завода за екструдиране и конфекция в кв. "Индустриален"

Старозагорската компания „Ате Пласт“ ООД отново даде пример за отговорно отношение към околната среда. Служители и мениджмънт на фирмата почистиха и облагородиха района в кв. „Индустриален“, в близост до техния завод за екструдиране и конфекция, събирайки десетки чували с битови и индустриални отпадъци. Изрязани са били и излишните храсти около пътя.

С ангажирането си към „зелената“ идея служителите на „Ате Пласт“ показаха как трябва да действат всички, които желаят промяна тук и сега. „Даваме пример как трябва да се отнасяме към заобикалящата ни среда – и лично, и като съвременна компания с редица действия в тази посока. Необходимо е всеки един от нас да прояви лична отговорност за опазване на околната среда“, заяви управителят на „Ате Пласт“ Мария Жекова, която е и общински съветник в ОбС Стара Загора. Тя отправи специални благодарности към Общината, която организира извозването на събраните отпадъци.

Припомняме, че през октомври миналата година служители на „Ате Пласт“, в партньорство с ПроКредит банк и разсадника за декоративни растения „Интродукция – Георгиев и сие“ засадиха 300 широколистни дръвчета в района на бъдещия парк „Борова гора“, в близост до ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора.

От компанията съобщиха, че продължават да търсят и устойчиви решения в своя бранш, които да помогнат за намаляване замърсяването на околната среда. Следвайки целта си да произвежда максимално ефективно с използване на минимално количество ресурси, „Ате Пласт“ развива нова устойчива „зелена“ политика в посока намаляване на въглеродните емисии чрез увеличаване количеството превозван товар за същия обем, както и оптимизиране на излишното опаковане чрез оптимизиране на сгъването, плътно прилягане (без излишен въздух) и изтъняване на опаковката.

„Като отговорна компания ние работим в посока кръгова икономика и намаляване на въглеродния отпечатък, който оставяме, изработвайки опаковки с редуцирана до 50% дебелина, но със същата здравина и защитни свойства“, отбеляза Теодора Желязкова, маркетинг директор на компанията.

(СН)