Старозагорка хвърли пари, злато и пластика с ПИН на измамници

220

57-годишна жителка на Стара Загора е поредната жертва на ало-измамници, която попаднала в класическата вече схема „МВР търси подкрепа за задържане на опасни престъпници“.

Сигналът за измамата е бил подаден на 9 март, след като на същата дата около 13:30 часа на стационарния телефон на жертвата позвънил непознат мъж, представил се за полицай.

След като била въведена в заблуждение, между 15:00 и 16:00 часа жената хвърлила от терасата на апартамента си сумата от 1 700 лв., 860 канадски долара, 620 сръбски динара, банкоматна карта с прикрепен към нея ПИН код и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК.

Само ден по-рано в Стара Загора главният секретар на МВР Ивайло Иванов за пореден път призова гражданите да не се поддават на подобни измами и подчерта, че полицията никога не е искала пари в хода на своите операции.

Над 130 са задържаните до момента на територията на цялата страна съучастници в телефонни измами, сред тях имало не само мулета, а и преки участници в схемите. За съжаление, сподели професионалният шеф на силовото ведомство, напоследък все по-често и сравнително млади хора попадали в капана на измамниците.

Христо ДИМИТРОВ