Старозагорец ще е министър на труда и социалната политика в правителството на Промяната

3751
Георги Гьоков

Това реши днес пленумът на БСП, който одобри единодушно коалиционното споразумение и кандидатите на партията в изпълнителната власт – четирима

Единодушно със 138 гласа „за“, нито един „против“ и нито един „въздържал се“ Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение за съставяне на правителство и кандидатите на партията за вицепремиер и министри: вицепремиер и министър на икономиката и индустрията – Корнелия Нинова, министър на труда и социалната политика – старозагорецът Георги Гьоков, министър на туризма – Христо Проданов, министър на земеделието – Иван Иванов. Това съобщиха за медията ни от пресцентъра на „Позитано“ 20.

За поста на земеделски министър до последно се спрягаше името на друг старозагорец – проф. Иван Върляков, който понастоящем е и зам.-председател на Общински съвет Стара Загора. Пленумът на социалистите обаче реши този пост да бъде за депутата от Шумен Иван Иванов.

Бъдещият министър на земеделието Иван Иванов

От mediapool припомнят, че първият опит на Иванов да влезе в изпълнителната власт бе през 2013 г. по време на кабинета Орешарски и приключи с шумен скандал. Тогава Иванов бе назначен за зам.-министър на МВР, но остана на този пост само няколко часа, след като Орешарски го уволни по предложение на министър Йовчев заради няколко медийни публикации, според които през 90-те години депутатът е работил за силовата групировка СИК в родния си Шумен.

След днешния пленум на БСП в левия сайт Поглед.инфо се появи следният коментар: Сериалът „Нинова троши партията“ още не е приключил, но активно се готви втората поредица – „Нинова троши държавата“!!! Очаква ни голямо шоу! Тези, които досега се забавляваха, гледайки отвън какво става в БСП, сега ще го изпитат и на свой гръб“.