Старозагорец стана зам.-министър на труда и социалната политика

3186
Иван Кръстев беше и в листата на БСП за Европейския парламент през 2019 г., но "мандалото хлопна" точно пред него

Старозагорецът и неуспял кандидат за депутат от БСП Иван Кръстев и бившият народен представител от социалистическата партия Надя Клисурска са новите служебни заместник-министри в Министерство на труда и социалната политика.

Иван Кръстев е роден на 13 септември 1980 г. в Стара Загора.

Завършил е ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в родния си град с английски език през 1999 г. След това учи в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – магистър е по международни отношения, а после в УНСС – магистър по финанси.

Професионалният му път започва през 2006 г. в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ в Министерство на труда и социалната политика. Последователно до 2010 г. заема позициите младши експерт, старши експерт, държавен експерт, началник на сектор и началник на отдел в същата дирекция. От 2011-а до септември 2013 г. ръководи главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти“ в Агенция по заетостта.

Това е второто участие на старозагореца Иван Кръстев в служебно правителство. През 2013 година той беше заместник-министър на образованието и науката в кабинета „Орешарски“.

Колежката на Кръстев – Надя Клисурска, беше една от най-активните депутатки от ПГ на „БСП за България“ в 44-тото Народно събрание и от основните й говорители по темите, свързани със социалната политика, припомня червеният сайт che-bg.com.

С настоящите назначения на зам.-министри вече стана ясно, че от БСП са „захранили“ новия служебен кабинет и с други свои кадри освен с Янаки Стоилов.

Йовка ВЕЛИКОВА